Alap-
adatok
Fizetési
feltételek
Alap-
rajzok
Szerkezeti
elemek
Megközelít
hetőség

 

Alapozás:

Az épület vasbeton lemezalapon áll. -a szintkülönbség miatt lépcsős kialakítással. Ennek a megoldásnak az előnye az hogy a vasbeton tálca kizárja az egyenlőtlen süllyedés lehetőségét.

Teherhordó szerkezetek:

A födémek 20cm vtg. alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödémek.

Falazatok:

A pinceszint 38 cm vtg. POROTHERM pincetégla, a földszint 38 és 30cm vtg. POROTHERM 38 illetve 30 N+F falazóblokk, a tetőtér 38cm vtg. POROTHERM 38 N+F falazóblokkból készül. Az összes külső falszerkezet kielégíti a hatályos hőtechnikai szabvány előírásait. A belső 10cm vtg. válaszfalak POROTHERM 10 N+F válaszfaltéglából épülnek.

Aljzatok:

Szobákban parketta, további helyiségekben kerámia lépcsőházban GRES lap
gépkocsi tárolókban beton burkolat- műanyag védőfestéssel
alagsorban a -lakásokhoz tartozó tárolókban beton burkolat védőfestéssel
alagsor egyéb helyiségekben beton burkolat, burkolása igény szerint
a garázs feletti teraszon és erkélyen GRES lapok (fagyálló), míg az északi terasz gyepráccsal lesz fedve.

Falak burkolása:

A vizes helyiségekben mennyezetig fehér csempe burkolat készül. A konyhában a pult és a felső szekrény közötti mezőt burkoljuk fehér csempével. A vakolt falakat DISZPERZIT festéssel látjuk el fehér színben.

Tető:

A tetőszerkezet állószékes szelemenes, kontyolt nyereg kialakítású. A tető szarufáin lécezés és cserépfedés héjalat helyezkedik el, ami alatt 1rtg. párazáró fólia, ellen léccel van leszorítva.

Kémények és Szellőzők:

Az épületen két kétlyukú kémény készül kisméretű téglából, falazva. A kéményeket műkő fedkővel zárjuk A szellőzők szintén kisméretű téglából falazottak.

Vízszigetelés:

A talajnedvesség elleni szigetelés DUNABIT 36V Basic bitumenes vastaglemezből, elé kisméretű téglából készült védőfal, vagy DÖRKEN felületszivárgó készül a lábazatig felvezetve.

Hőszigetelés:

A vasbeton szerkezetek előtt 5cm HERATEKTA lemez biztosítja a hőhídmentességet. A tetőtér ferde és vízszintes határoló szerkezetein 10cm hőszigetelés készül. A földszinti födémen 2cm lépésálló szigetelés, a födém alsó síkján pedig 5cm hőszigetelés biztosítja az un. lefelé hűlő födém hőtechnikai előírásoknak megfelelő kialakítását. A külső határoló falak POROTHERM 30 ill. POROTHERM 38 N+F falazóelemekből készülnek, melyek normál vakolattal is megfelelnek a hőtechnikai előírásoknak.

Hangszigetelés:

A földszint feletti födémen 2cm szigetelés készül -hangszigetelés céljából.

Homlokzatképzés:

A homlokzati felületek vékony vakolatból készülnek. A lábazat, lábazati kéregvakolatból áll. A nyílászárók fehérre mázolt felületek.

Külső nyílászárók:

Egyedi gyártásúak. Minőség: igény és megegyezés szerint.

Belső nyílászárók:

Többnyire típus fa nyílászáró szerkezetek. A nappali ajtók mélyen üvegezett kivitelben készülnek.

Erkélykorlátok:

Acél szerkezetű korlátok alap és fedőmázolással ellátva.

Lépcsőház:

Kétkarú vasbeton lemezlépcső GRES lap burkolattal, vízszintes osztású acél korláttal.

Külső járda és gépkocsilehajtó:

A kaputól az épület főbejáratáig dilatált beton járda épül. Az épületet körbe kísérő járda szintén lépcsőző beton járda.
A gépkocsilehajtó rámpa bordázott vasbeton lemezszerkezet, melyben a garázskapu előtt víznyelő sávot építünk.
A személybejárati kapu mellett egy falazott, U alakú kukatároló lesz kialakítva.

Vízellátás:

Lakásonként tervezett vizes berendezési tárgyak a következők:

- fürdőkád keverőcsapteleppel 1 db
- zuhany keverőcsapteleppel 1 db
- mosdó keverőcsapteleppel 3 db
- WC öblítőtartállyal 2 db
- bidé keverőcsapteleppel 1 db
- mosogató csepptálcával, keverőcsapteleppel 1 db
- mosogatógép csatlakozás 1 db

A vizes berendezési tárgyak színe fehér. A mért ivóvízvezeték a zárt pincei részen, közös térben lép be az épületbe. Itt kerül elhelyezésre a házi ivóvíz fogadó állomás. A közösségi területen beépítésre kerülő berendezési tárgyak, vizes csapok:

- falikút hideg vizes, tömlővéges, légbeszívós kifolyószeleppel 1 db
- kerti csap 2 db
- vízlágyító, szűrő 1-1 db

Szennyvíz és csapadékvíz elvezetés:

Az ingatlan előtt a közterületen elválasztott rendszerű szennyvízcsatorna törzshálózat van kiépítve, mely a négylakásos lakóépületben keletkező szennyvizeket fogadni tudja a meglévő bekötőcsatornán keresztül. A vizes berendezési tárgyaknál keletkező szennyvizeket épületen belül falhoronyban és vasalt aljzat felett PVC, vasaltaljzat alatt és épületen kívül PVC-KG l lefolyórendszerrel kívánjuk elvezetni. A gépkocsi lehajtóra hulló csapadékvizet szikkasztókútra vezetjük.

Gázellátás:

Az épület fűtéséhez és használati meleg víz termeléséhez használt primer energiahordozó a földgáz. A tervezett gázvezeték a pincében lép be az épületbe. A lakások gázmérőit a lépcsőházból kezelhető, kiszellőztetett szekrényekben kívánjuk elhelyezni. A lakásonként tervezett gázfogyasztó berendezések a következők:

1 db zárt égésű fali kazán típusa: FERROLLI DOMINA
1 db gáztűzhely típusa: VESTA M4A
A csővezetékek fekete acél, felületkezeléssel.

Fűtés:

Lakásonként egyedi fűtés kerül beépítésre. A hőleadók acéllemez lapradiátorok, fürdő-szobákban csőfűtőtestek A csőhálózat anyaga Unipipe.

Szellőzés:

A lakásokon belül szellőzést igénylő helyiségek: - kamra
  - földszinti WC és fürdőszoba
  - tetőtéri WC és fürdőszoba

Ezek szellőzése direkt módon ablakokkal, illetve szellőző kürtőkkel megoldott.

Energiaellátás:

A létesítmény villamos energiaellátása az ELMŰ előírásai szerint történik. Földkábeles csatlakozás készül. A főkapcsoló berendezés a földszinti elektromos fali fülkében található.

Házvilágítás:

Az épületben egy lépcsőház van. A lépcsőházi közös fogyasztókat, a földszinti fogyasztókat és gépészeti berendezéseket együtt önálló elszámolási fogyasztásmérővel mérjük. A mérő az elektromos fülkében található, együtt a házvilágítási elosztóval. A lépcsőház és a szinti közlekedők világítása lépcsőházi automatával kapcsolt kompaktfénycsöves lámpatestekből és kézzel kapcsolt kompaktfénycsöves lámpatestekből áll.

Lakások villamos felszereltsége:

Fogyasztásmérés:
Lakásonként 3 fázisú fogyasztásmérő helyet építünk ki. Ezeknek a helye az utcafronton homlokzatra szerelt dobozban lesz.

Világítás:
A szobákba 1 középlámpa helyet tervezünk, melyet csillárkapcsolóval lehet kapcsolni. Kis alapterületű helyiségekbe (WC, előszoba) falikar csatlakozások kerülnek. A konyhában a felső lámpahely mellett munkahely világítás csatlakozás is készül. Csatlakozást biztosítunk a kisgépek és a mosogatógép részére.

Gyengeáramú berendezések:

Kaputelefon:
Az utcai kapunál és a lépcsőház bejáratánál kaputelefon kerül felszerelésre, amely az oda-vissza beszélgetésen kívül lehetőséget biztosít az elektromos ajtózár lakásból történő működtetéséhez. A lakások bejárati ajtajánál másodlagos bejelentkezési lehetőséget- csengőt is kiépítünk.

Telefon:
Az épület telefoncsatlakozóval rendelkezik. Lakásokban 1 db telefoncsatlakozót tervezünk.

Televízió:
A lakópark kábeltelevízió fogadására alkalmas. Csatlakozási lehetőséget a nappalikba és a szülői szobákba tervezünk.